ΦΟΡΤΩΣΗ

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

Health

«Πόρτα» σε χώρες με μεταλλάξεις βάζει η Γερμανία

Share

Η είσοδος από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία απαγορεύεται στην Γερμανία, από σήμερα. Όπως αναφέρει το Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο ταξιδιωτών από χώρες με μεταλλαγμένες μορφές του κορονοϊού.

Την Παρασκευή το απόγευμα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την «Απόφαση για την προστασία από τον κίνδυνο μόλυνσης από νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού Sars-CoV-2». Αυτό αφορά όλους όσοι έρχονται στη Γερμανία από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, τη Βρετανία, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Η απόφαση αρχίζει να ισχύει από σήμερα Σάββατο και ισχύει έως τις 17 Φεβρουαρίου. Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για παράδειγμα από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους. Γερμανοί πολίτες και αλλοδαποί που διαμένουν στη Γερμανία εξαιρούνται από αυτήν την απαγόρευση. Θα επιτρέπονται επίσης εμπορευματικές μεταφορές και πτήσεις ασθενοφόρων καθώς και ταξίδια για επείγοντες ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και ο επαναπατρισμός αεροπλάνων, πλοίων και πληρωμάτων.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δικαιολογεί αυτό το δραστικό βήμα με τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων μορφών κορονοϊού. «Η δυναμική της εξάπλωσης των μεταλλάξεων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η (βρετανική) μετάλλαξη μεταδίδεται έως και 70% πιο εύκολα και έχει ρυθμό αναπαραγωγής (R) κατά 0,4 βαθμούς μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έως τώρα γνωστή μορφή του Sars-CoV-2» αναφέρεται στην απόφαση η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel.

Ετικέτες:

Αφήστε ένα σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *